מה זה כוסמת?

כוסמת היא דגן דגן השייך למשפחת הפוליגוניים. הוא מעובד כבר יותר מ-3,000 שנה והוא גדל בעיקר במזרח אסיה ובמזרח אירופה.

כוסמת נטולת גלוטן והיא יכולה לשמש כתחליף לחיטה בפסטה. הוא מכיל גם רמות גבוהות של חלבון, סיבים, סידן, ברזל, מגנזיום, מנגן ואבץ. קמח כוסמת יכול לשמש כחלופה לקמח חיטה באפייה או בשיטות הכנת מזון אחרות כמו פנקייק או מאפינס.

כוסמת היא דגן דגן ללא גלוטן. זהו מזון בסיסי במזרח אירופה ובאסיה. קמח כוסמת שימש להכנת פנקייקים, אטריות, לחמים, מאפינס ועוגיות.

כוסמת היא דגן דגן שהוא בן למשפחת הפוליגונסיים. זה קשור לחמיצה, צמיגים וריבס. הוא גדל במשך אלפי שנים במזרח אירופה, רוסיה ויפן.

כוסמת אינה נחשבת לדגן אמיתי מכיוון שאין לה אנדוספרם. עם זאת, הזרעים שלו משמשים להכנת קמח למאכלים כמו אטריות סובה ובליניס. קמח כוסמת מכיל יותר חלבון מקמח חיטה מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלו שאינם סובלים מגלוטן או אלרגיים למוצרי חיטה.

מה אפשר להכין עם כוסמת?

כוסמת היא דגן שניתן להשתמש בו לדברים רבים ושונים. הוא נטול גלוטן, עשיר בחלבון והוא ידידותי לסביבה.

קמח כוסמת משמש לעתים קרובות להכנת אטריות, פנקייקים ולחמים בגלל המרקם והטעם הייחודיים שלו. גריסי כוסמת צולים להכנת קאשה, אותה ניתן לבשל עם חמאה או שמן, בצל ושאר ירקות כתוספת או להוסיף למרקים או תבשילים כחומר מסמיך.

כוסמת היא זרע ללא גלוטן שיכול לשמש בהרבה מנות שונות.

כוסמת היא זרע ללא גלוטן שיכול לשמש בהרבה מנות שונות. אטריות כוסמת עשויות מכוסמת טחונה ומים, ובדרך כלל מוגשות קרות עם רוטב טבילה או במרק חם. קמח כוסמת משמש בדרך כלל גם להכנת פנקייקים, וופלים וקרפים.

כוסמת היא מרכיב רב-תכליתי בגלל המגוון הרחב של מנות שניתן להשתמש בהן:

-אטריות כוסמת עשויות מכוסמת טחונה ומים, ובדרך כלל מוגשות קרות עם רוטב טבילה או במרק חם.

-קמח כוסמת משמש בדרך כלל גם להכנת פנקייקים, וופלים וקרפים.

כוסמת היא דגן דגן שניתן להשתמש בו להכנת מאכלים רבים. קמח כוסמת נטול גלוטן ועתיר חלבון, מה שהופך אותו לתחליף מצוין לקמח חיטה באפייה.

ניתן לערבב קמח כוסמת גם עם חיטה או קמחים אחרים במתכונים אם רוצים להפחית את כמות הקמחים ללא גלוטן בשימוש.

זרעי הכוסמת הם קטנים ועגולים ומגיעים בשלושה צבעים: לבן, צהוב ואדום. יש להם טעם אגוזי ולעתים קרובות קלויים אותם לפני השימוש.

ביפן, אטריות כוסמת פופולריות כמאכלים חמים וקרים כאחד. אטריות אלו נאכלו במשך מאות שנים כי הן אינן מכילות גלוטן אלא עשירים בפחמימות. בסין ובקוריאה, אטריות כוסמת משמשות כמנה חמה ומוגשת עם ירקות.

האם כוסמת זה בריא?

כוסמת היא אחד הגידולים העתיקים בעולם. הוא מעובד כבר יותר מ-5,000 שנה.

כוסמת היא צמח המשתייך לאותה משפחה של ריבס וחומצה. זהו דגן ללא גלוטן שניתן להשתמש בו להכנת קמח, שיבולת שועל ואטריות.

כוסמת אינה מכילה גלוטן או סוכר. יש לו גם כמויות גבוהות של חלבון וסיבים מה שהופך אותו לבחירת מזון בריאה מאוד.

כוסמת היא דגן מלא ללא גלוטן, עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים.

כוסמת היא דגן מלא ללא גלוטן, עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים. הוא אינו מכיל גלוטן, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אנשים עם מחלת צליאק או רגישויות אחרות לגלוטן. ניתן לאכול כוסמת כדגני בוקר, להשתמש כקמח חלופי באפייה, או לטחון לקמח להכנת פנקייקים או קרפים.

כוסמת היא לא דגן וזו לא חיטה. מבחינה טכנית זהו פסאודוגרין, מה שאומר שזהו צמח שנראה כמו דגן אבל לא.

כוסמת נטולת גלוטן ומכילה יותר חלבון מרוב הדגנים.

קמח כוסמת משמש להכנת אטריות, פנקייקים, לחמים ומוצרי מאפה אחרים. גריסי כוסמת משמשים להכנת דייסה, קאשה ואטריות סובה.

אהבת? אפשר לשתף!

אולי יעניין אותך

יש לך שאלה?

מה זה?

דילוג לתוכן